top of page

Yoga thuis

Hier geven we je enkele tips over hoe je thuis yoga kunt doen.

Hier geven we je enkele tips om thuis yoga te doen.


Dagelijkse beoefening thuis

Yoga brengt u naar uw volledige potentieel - fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch. Het is bedoeld om dagelijks thuis te beoefenen (bij voorkeur 's ochtends), zodat je, wanneer je de wereld in gaat voor je dagelijkse activiteiten, in alle opzichten op je best bent.


In de yogatraditie wordt geadviseerd om elke dag minstens een mandala yoga te beoefenen. Een mandala is een periode van ongeveer 40 dagen waarin het menselijk systeem één fysiologische cyclus voltooit. Door thuis één mandala aan yoga te doen, kun je de yogabeoefening op alle niveaus - lichaam, geest en energie - stevig verankeren en er de vruchten van plukken.


Ochtenden en avonden

De beoefening van yoga kan veel warmte of ushna in het lichaam opwekken. Sadhguru legt uit: "Als de temperatuur buiten hoog is en de ushna boven een bepaald punt stijgt, zal dat cellulaire schade veroorzaken." Het is dus het beste om je dagelijkse oefening op koelere momenten van de dag te doen, d.w.z. 's morgens en 's avonds.


Een oefenruimte

Het is het beste om een ruimte toe te wijzen wanneer je thuis yoga voor beginners doet. Als je elke dag in dezelfde ruimte yoga beoefent, krijgt die ruimte een kwaliteit of energie die bevorderlijk is voor je innerlijke groei.


Steek een olielamp aan Olielampen geven licht en scheppen een esthetische sfeer, maar meer nog, ze creëren een positieve sfeer van energie in je huis. Het aansteken van een lamp voordat je thuis yoga gaat doen, zal je beoefening zeker ten goede komen.


1 meter bewegingsvrijheid

Yoga erkent dat het menselijk lichaam een microkosmos is van de grotere kosmische macrokosmos. Bij de beoefening van yogasana's gaat het erom de geometrie van uw systeem af te stemmen op de kosmische geometrie. Wanneer zo'n krachtig proces aan de gang is, moet er voldoende ruimte zijn voor je energieën om te bewegen. Het is het beste om een gebied van 1 meter rondom je te houden waar geen beweging is.


Geen afleiding - muziek en telefoons

Wanneer je yoga beoefent, probeer je je aandacht naar binnen te verplaatsen, naar de bron van creatie in jezelf. Muziek of elk soort geluid dat je aandacht naar buiten richt is een afleiding wanneer je thuis yoga wilt doen. Het is ook het beste om je mobiele telefoon uit te schakelen of in de stille modus te zetten. Houd deze tijd alleen voor jezelf!


Noot van de redactie: Abonneer je op het officiële Sadhguru YouTube kanaal om elke maandag, woensdag en vrijdag nieuwe video's te bekijken.


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page