top of page
Promo - PP137.jpg

Wanneer je bewust een asana vasthoudt, heeft dit invloed op de manier waarop je over het leven denkt, voelt en waarneemt. Dit is het potentieel van hatha yoga - Sadhguru

2.png

Yogasanas

Yogasanas zijn een manier om je systeem af te stemmen op de rest van je bestaan, waardoor je op natuurlijke wijze meer bewustzijn, gezondheid, vreugde, plezier en vooral balans in je leven krijgt. En zo steeds vrijer en vrijer te worden, houding na houding, en kunnen leven zoals men wenst.

Wat zijn Yogasanas?

Het woord asana betekent letterlijk houding. Van de talloze houdingen die je met je lichaam kunt aannemen, zijn er 84 geïdentificeerd als Yogsasana's, waarmee je je lichaam en geest in de hoogste vormen van welzijn kan brengen.

 

Yogasana's zijn geen fitnessoefeningen, maar zeer fijne processen om je energieën in harmonieuze richtingen te sturen. In deze cursus bieden we je traditionele Hatha Yoga aan in een set van 36 krachtige houdingen, of Yogasanas, waarmee je je hele systeem houding voor houding kunt trainen om hogere energieniveaus te behouden.

Introductievideo

In een ongetrainde staat is het menselijk lichaam een ​​constante bron van verlangens, driften en dwanghandelingen. Wanneer je je lichaam bewust in de juiste posities houdt, creëer je een gunstige sfeer voor je energieën die fundamenteel van invloed zijn op hoe bewust je het leven waarneemt.

Promo - PP130.jpg

Voordelen Yogasanas

  • Stabiliseert het lichaam, de geest en het energiesysteem

  • Geeft meer balans, vreugde en gezondheid

  • Verlichting van chronische gezondheidsproblemen

  • Vertraging van het verouderingsproces

  • Evolueert het lichaam en de geest naar een hogere mogelijkheid

Isha Hatha Yoga programma's zijn holistische processen om je te helpen een gezond, vreugdevol en gelukzalig leven te leiden.

Deze oefeningen kunnen je helpen je lichaam en geest te beheersen, je kracht en vitaliteit te vergroten en jaren van je lichaam af te halen - wat je een gevoel van lichtheid en vrijheid geeft.

Isha Hatha Yoga wordt in zijn volle diepte en dimensie onderwezen - niet alleen als louter fysieke oefening. 

Het belangrijkste van welke sadhana je ook doet, of het nu Yogasanas is of iets anders, is dat we proberen het energiesysteem op te werken tot een bepaald niveau van energie en integriteit van energie.

 

Het gaat erom jezelf in een toestand te brengen waarin je een volledig functionerend systeem hebt, want alleen als het volledig functioneert, kan het naar verhoogde waarnemingsniveaus worden gebracht. Een half lichaam of een half wezen kan niet tot een volledig waarnemingsniveau worden gebracht.

Wat kun je verwachten?

Voorbereiding
 

Voordat we Yogasanas gaan beoefenen, is het belangrijk dat we het lichaam goed voorbereiden. We zullen hiervoor een reeks stappen leren.

 

Deze voorbereidingsstappen helpen om de ledematen los te maken en de basis van onze wervelkolom te activeren. Ze kunnen ook onze energiekanalen in balans brengen en het stofwisselingsniveau verhogen.

 

Dagelijkse oefening van deze voorbereidingsstappen verbetert ook je flexibiliteit en innerlijke balans.

Promo - PP059.jpg
Yogasanas - 36 houdingen
 

Yogasanas bestaan uit 36 houdingen. Deze houdingen houdt je voor een bepaalde duur vast. 

 

Geleidelijk aan, terwijl je de oefening doet, wordt je lichaam stabieler en wordt je ademhaling veel dieper waardoor je in staat bent de houdingen langer vast te houden.

 

De hele beoefening brengt een zekere diepe ervaring van meditatie en een zekere rust van de geest met zich mee. Dit merk je duidelijk al na een paar dagen oefenen.

.

Yogasanas is voor iedereen die een volledig, maar krachtig instrument in hun dagelijks leven wilt integreren, om persoonlijke groei op holistische wijze te vergroten. Yogasanas zal je fysiek, geestelijk, emotioneel en spiritueel versterken.

Wij bij Mahadevi zijn opgeleid om Yogasanas in zijn oorspronkelijke vorm aan te leren. Door de kracht van de oefening moet Yogasanas heel goed onderwezen en aangeleerd worden met een bepaald niveau van betrokkenheid. Tijdens de les wordt de noodzakelijke toegewijde en gerichte atmosfeer gecreëerd om de oefening te ontvangen en te beoefenen zoals het bedoeld is.

Programma details

Ticket €300,-

Inclusief:
  • 2 dagen, 4 sessies en 3 uur per sessie om Yogasanas te leren.
  • Een oefening voor het leven.
  • Onbeperkte ondersteuning voor elke Yogasana gerelateerde vraag (e-mail, bel en WhatsApp). 
Deelname aan beide dagen is verplicht. Correctie sessies zijn door ons altijd beschikbaar en worden ingepland in de agenda voor continue beoefening.

Yogasanas worden met grote precisie en zorg aangeleerd. De deelnemers krijgen een diepgaande kennis over de oefening en zijn na het programma in staat om Yogasanas zelfstandig thuis te beoefenen. Je bent dan ook bereid om na de workshop regelmatig thuis te oefenen.
Oefenintensiteit: Medium/Hoog
Maagconditie: Een lege maag voor het programma is een vereiste
Oefentijd: +/- 60 minuten
Geschikte leeftijd: 12 jaar +
Contra-indicaties: zwangeren, mensen met actieve hernia, iedereen die in de afgelopen 6 maanden een grote operatie heeft ondergaan en iedereen die in de afgelopen 6 weken een laparoscopische operatie of een ernstig spierletsel heeft gehad.
Ervaring: Eerdere ervaring met yoga is niet vereist
 

LOCATIE
Mettrayweg 30, Eefde - onze vaste plek ingericht volgens

de standaarden van Isha Hatha Yoga.

Beperkte ruimte. Maximaal 8 deelnemers. Om ervoor te

zorgen dat je maximale aandacht krijgt.

WhatsApp Image 2022-11-13 at 12.15.44 (2).jpeg

Yogasanas A Path to Enlightenment

bottom of page