top of page
2.png

Bhuta Shuddhi

De meest fundamentele oefening in het yoga systeem heet Bhuta Shuddhi. Bhuta betekent Panchabhuta of de vijf elementen. Shuddhi betekent om te reinigen. Bhuta Shuddhi betekent aldus het reinigen van de elementen.

De basis van alle creatie, waaronder het fysieke lichaam, zijn de vijf elementen water, aarde, vuur, lucht en ruimte. Het welzijn van het lichaam en de geest kan gevormd worden door deze vijf elementen in het menselijke systeem te zuiveren.

Instructievideo

De vijf elementen

Als je weet hoe je deze vijf elementen goed kunt ordenen, als je weet hoe je deze vijf elementen in jezelf behoudt, dan is dat alles wat er is. Wat gezondheid, welzijn, perceptie, kennis en verlichting betreft, wordt alles aangepakt als je alleen al weet hoe je de vijf elementen goed kunt onderhouden. Als je de elementen onderhoudt, heb je niet alleen beheersing over het lichaam, over de geest, maar over de hele schepping.

De voordelen

De eenvoudige, maar zeer krachtige Bhuta Shuddhi die wij hebben aangeleerd biedt een unieke kans voor iedereen om profijt te ervaren van deze yoga wetenschap die normaal gesproken intense sadhana (spirituele oefeningen) vereist.

  • Zuivert het menselijk systeem

  • Houdt het menselijk systeem in harmonie en balans

  • Bereidt het lichaam voor om met krachtige staten van energie om te gaan

  • Verbetert de capaciteit van het fysieke lichaam, denken en energie

  • Creëert de basis om complete beheersing over het menselijk systeem te krijgen

Details

 

Tijdens de les wordt de noodzakelijke toegewijde en gerichte atmosfeer gecreëerd om de oefening te ontvangen en te beoefenen zoals het bedoeld is. De oefening wordt met grote precieze en zorg aangeleerd. De deelnemers krijgen een diepgaande kennis over de oefening en zijn na het programma in staat om Bhuta Shuddhi zelfstandig thuis te beoefenen.

Voor wie: Bhuta Shuddhi is toegankelijk voor iedereen vanaf 14 jaar, ongeacht ervaring met yoga.

Duur: 1 dag, 1.5 uur. Na ondersteuning en correctie sessies zijn door ons altijd beschikbaar voor continue beoefening.

Kosten: 150 euro p.p., inclusief BTW (en inclusief koperen kit met vullingen voor 3 maanden).

bottom of page