top of page

Hier zijn 10 redenen waarom je Surya Kriya zou moeten leren…


1. Ooit het gevoel gehad dat momenten van helderheid steeds verder weg lijken? Ergens tussen opstaan, door de ochtendspits naar je werk gaan, vergaderen, deadlines halen, op tijd de trein halen en kiezen wat je wilt gaan eten vanavond, heb je wel genoeg tijd voor jezelf? Deze yoga oefening zal dat gat in je dagelijkse leven opvullen.

2. Heb je vaak het gevoel dat je liever op vakantie bent dan waar je nu bent? Een vriend van mij vertelde mij eens ‘’ Deze oefening kan je echt het gevoel geven dat je een vakantie neem en het wordt elke dag steeds beter.


3. Heb je geprobeerd te mediteren, maar op een gegeven moment gaan je benen zeer doen? Zou je willen dat je lichaam niet in de weg zat wanneer jij bezig bent met je innerlijke avontuur. Surya Kriya is ontworpen om de effecten van meditatie te versterken en houd je alert, wakker en levendig.

4. Wordt jij snel ziek? Halen hoest en verkoudheid je naar beneden? Deze en andere zaken komen voort uit een zwakke constitutie en kunnen verleden tijd zijn zodra je Surya Kriya probeert.

5. Weleens het gevoel dat het leven iets te veel een sleur is geworden? Herken je de herhalende patronen in jouw lichaam en geest die jou door dit leven naar de dood brengen? Een redden hiervoor is dat we grotendeels niet in overeenstemming zijn met het grotere zonnestelsel waarin we leven en synchronisatie hierin aanbrengen is een van de fundanentele doelen van Surya Kriya.

6. Men zegt dat Krishna zelf een bepaalde vorm van Surya Kriya dagelijks deed op het slagveld tijdens het epische gevecht in de Mahabhrat. Krishna was een yogi die in zijn tijd (en onze tijd) niet minder dan een god was. Als de goden deze oefening doen, dan zal het ook zeker iets voor jou zijn.

7. Vergeet de goden, zelfs voor een leek, was Surya Kriya van oudsher niet beschikbaar en werd er jaren van spirituele discipline van iemand verlangd voordat deze oefening werd aangeleerd. Is het niet fantastisch dat het nu hier in Nederland beschikbaar voor je is?

8. Tijd, tijd, tijd..wie heeft het? Wel, het duurt slechts 20 minuten oer dag om Surya Kriya voor jou te laten werken. Dat gezegd hebbende, om deze 20 minutende durende oefeningen effectief te leren, wordt er van jou 6 uur commitment verwacht om het aan te leren, maar dat is investering van 1 weekend en het zal enorm rendement voor je opleveren.


9. Op veel manieren is de wervelkolom het belangrijkste deel van het lichaam en de houdingen die we aannemen, hebben grote invloed op ons welzijn. De yoga wetenschap heeft altijd het belang van de wervelkolom in de menselijke groei, benadrukt. In termen van positieve effecten op de wervelkolom en ook de hersens, zijn er weinig oefeningen die zoveel impact daarop hebben als Surya Kriya.

10. En als laatst. Van alle yoga oefeningen die zich richten op uitlijnen met de zon, is Surya Kriya de originele oefening. Surya Namaskar, de zonnegroet en andere variaties komen voort uit Surya Kriya. Hier is du seen kans om het fundamentele process te leren die veel meer is dan houdingen en ademhalingen, maar een verkenning van de geometrie van het lichaam en zijn verbinding met het zonnenstelsel.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page