top of page

De gezondheidsvoordelen van Yoga

Sadhguru beantwoordt een vraag over de gezondheidsvoordelen van yoga en onderzoekt hoe yoga je precies helpt gezond te blijven. Hij spreekt over het energielichaam en de rol ervan bij het handhaven van fysieke en psychologische gezondheid, en legt uit hoe het handhaven van de levendigheid van het energielichaam zorgt voor een gezond leven.


Sadhguru beantwoordt een vraag over de gezondheidsvoordelen van yoga en onderzoekt hoe yoga je precies helpt gezond te blijven. Hij spreekt over het energielichaam en de rol daarvan bij het handhaven van fysieke en psychische gezondheid, en legt uit hoe het handhaven van de levendigheid van het energielichaam zorgt voor een gezond leven.Volledige transcriptie:


Sadhguru: In wezen, als je energielichaam in balans is en volledig geactiveerd, kun je geen fysieke of psychische kwaal hebben, dat is gewoon niet mogelijk. Ik kan je honderden en duizenden mensen laten zien die volledig van hun kwalen afkwamen, gewoon - niet door enige behandeling - gewoon door een bepaald evenwicht in het systeem te brengen. Er zijn zoveel mensen. Het is niet iets wonderbaarlijks, het is gewoon een dieper begrip van het systeem en het systeem is een wonder, daar bestaat geen twijfel over. Dit is een wonder, nietwaar? Nee? Ja of nee? Het is een fenomenaal wonder, nietwaar?


Dus de magie is er al, je moet er alleen goed mee spelen, dat is alles. Je hoeft geen extra magie te doen. Alles is al magisch, is het niet zo in het bestaan? Ja of nee? Elk atoom is een magie op zich, want we hebben nog steeds niets in zijn geheel bedacht. Dus heel eenvoudig, je hoeft geen grote yoga te doen van jezelf ondersteboven draaien en zo. Eenvoudige dingen; als je goed ademt en je lichaam in een zeker evenwicht houdt, zul je zien dat er geen kwalen nodig zijn. Er zijn twee soorten kwalen - de ene is besmettelijk; besmettelijk betekent dat het een invasie van buitenaf is. Dat moeten we behandelen met medicijnen - daarvoor moet je naar de dokter. Maar meer dan zeventig procent van de kwalen op aarde zijn chronisch van aard. Dat betekent dat je je eigen kwaal produceert, zelfhulp heet dat. [Omdat niemand je lastig valt, wil je iets aan jezelf doen.


Dus, de meeste... meer dan zeventig procent van de kwalen zijn het gevolg van zelfhulp. Mensen genereren kwalen van binnenuit en dat kan door geen enkel medicijn worden genezen. Je kunt het alleen beheersen, je kunt het nooit genezen, maar de bron van het maken van dit lichaam zit in ons, het komt van binnenuit. Je hart, lever, nieren alles van... gemaakt van binnenuit, is het niet? Als je bepaalde eenvoudige dingen doet, als je het toelaat, gebeurt herstel ook van binnenuit en ieder mens is daartoe in staat. Alleen hebben ze er nooit aandacht aan besteed. Het enige voordeel is dat als je naar een dokter gaat, hij het zal doen; deze dingen moet je doen, dat is het enige probleem.


Sadhguru is een yogi, mysticus en oprichter van Isha Foundation, een non-profit organisatie gewijd aan het aanpakken van alle aspecten van het menselijk welzijn door middel van krachtige yoga programma's en sociale en milieu-initiatieven'.


Bron: https://isha.sadhguru.org/yoga/new-to-yoga/benefits-of-yoga/

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page