top of page

Suïcidale gedachten, depressie en yoga

Depressie en psychologische situaties kunnen mensen tot de extreme stap van zelfmoord brengen. Sadhguru gaat in op de oorzaak van zelfmoord en legt uit hoe Yoga iemand kan helpen gelukzalig te blijven door zijn eigen natuur, ongeacht externe situaties.


Sadhguru: Elk jaar plegen 800.000 mensen zelfmoord in deze wereld. Dit is meer dan alle moorden en oorlogsdoden bij elkaar. Dit betekent dat elke veertig seconden iemand zich van het leven berooft. Alleen wanneer iemand die je kent sterft of wanneer iemand die populair of belangrijk is in onze samenleving sterft, gaat iedereen overeind zitten.


Wat veroorzaakt zelfmoordgedachten?

Waarom zou een mens zich van het leven willen beroven? Sommigen plegen misschien zelfmoord vanwege hun levenssituatie, maar een heleboel mensen plegen zelfmoord vanwege hun psychologische situatie.


Als ze van nature gelukzalig zijn, waarom zou iemand zich dan van het leven beroven? Waarom zou iemand depressief zijn?

We hebben in ons onderwijssysteem niets meegekregen dat ons vertelt hoe we met onze fysiologie en psychologische structuur moeten omgaan. De meeste mensen is niet geleerd hoe ze met hun eigen intelligentie moeten omgaan. Als je de helft van je hersenen had, zou je geen geestelijke kwalen hebben. Nu heb je een bepaald intelligentieniveau, maar je hebt geen opleiding gevolgd en je leeft ook niet in een sociale situatie waarin je geleerd wordt hoe je je intelligentie kunt gebruiken voor je welzijn. Dus je eigen intelligentie keert zich tegen je. Het lijkt zo hopeloos alsof er gewoon geen uitweg is. Dit leidt ertoe dat mensen zelfmoord plegen.


Dat kan gemakkelijk gestopt worden als er een goed systeem is waarbij iedereen van kinds af aan bepaalde processen aangeleerd krijgt waarbij ze van nature gelukzalig worden, hun ervaring van het leven is van nature aangenaam. Als ze van nature gelukzalig zijn, waarom zou iemand zich dan van het leven beroven? Waarom zou iemand depressief zijn?


Uit de depressie geraken

Het woord "depressie" heeft niet alleen betrekking op een klinische depressie. Als er vandaag twee dingen misgaan in je leven, kun je mild depressief zijn. Ik denk dat de meeste mensen ooit depressief worden door een of andere levenssituatie. Maar binnen een paar uur praten ze zichzelf eruit. Ze gebruiken een soort inspiratie - hun liefde voor iemand, het land, of iets anders dat belangrijk voor hen is in hun leven - en werken zich eruit. Of je praat jezelf eruit of je praat met je vriend of familie en zij praten je eruit; anders zoek je professionele hulp.


Als er geen uitweg zou zijn uit een depressie, waarom zou een psycholoog dan urenlang met je gaan zitten praten? Blijkbaar weten ze dat ze je eruit kunnen praten. Anders is er chemische hulp. Als het om chemie gaat, is het menselijk mechanisme de meest geavanceerde chemische fabriek op de planeet. De vraag is alleen of je een geweldige manager of een beroerde manager van deze chemie bent. Yoga betekent dat je een zeer efficiënte manager wordt van je eigen chemische fabriek.


Zelfmoordpreventie door Yoga

Het lijdt geen twijfel dat miljoenen mensen baat hebben gehad bij Yoga. We hebben genoeg ervaringsgegevens dat we weten dat het werkt. Maar nu worden bloedmarkers bestudeerd en we zien duidelijk dat zelfs genetische aanleg verandert door Yoga praktijken.


..nu worden bloedmarkers bestudeerd en we zien duidelijk dat zelfs genetische aanleg verandert door Yogapraktijken.

Dit toont duidelijk aan dat je niet alleen deze psychologische kwalen kunt voorkomen door de juiste oefeningen te doen, maar dat je er ook uit kunt komen als je het op de juiste manier doet. Het enige probleem is dat wanneer iemand in een staat van mentale depressie verkeert, het een enorme uitdaging is om hem de oefeningen te laten doen. Tenzij er toegewijde mensen om hen heen staan, die hen op alle mogelijke manieren steunen om het elke dag te doen, zal het niet gebeuren. Ik kan je duizenden mensen laten zien die uit verschillende geestelijke problemen zijn gekomen door dat te doen, omdat we een ondersteunende atmosfeer creëren. Het is misschien niet mogelijk om het in elk huis te laten gebeuren. Het gaat om de toepassing. Er zijn echter enkele pathologische gevallen die zeer moeilijk zijn. Wij hebben ook zulke gevallen gezien en hun medicatieniveau aanzienlijk verlaagd.

Noot van de redactie: Zeg vaarwel tegen depressie en negativiteit en leer een vreugdevol, uitbundig en vervullend leven te leiden met Inner Engineering Online dat gratis beschikbaar is voor COVID Warriors en tegen de helft van de kosten voor alle anderen. Registreer nu!


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page