top of page

Alles wat je moet weten over Isha Surya Kriya van Sadhguru.De energie van de zon heeft grote invloed op ons. Het werkt elke dag op ons in. Als de zon wordt weggenomen, zouden we niet lang kunnen overleven. Wanneer we ons kunnen afstemmen op de zon, zullen we ons op natuurlijke wijze vullen met vitaliteit, een goede gezondheid en energie. Al onze fysieke processen en mogelijkheden beginnen zich te openen en op elkaar af te stemmen. Surya Kriya is een methode om de energie van de zon in ons te activeren, waarmee we beginnen ons lichaam en onze geest te stabiliseren.


Wat is de betekenis van ingewijd worden in Surya Kriya en welke veranderingen vinden er plaats in het systeem?


Sadhguru zegt dat het idee van yoga is dat je lichaam een ​​mogelijkheid wordt, geen barrière. Als dat moet gebeuren, zou alles in jouw systeem moeten werken met de minste weerstand, met de minste wrijving. Zelfs met ons begrip van mechanische wetenschappen weten we dat we een machine alleen echt efficiënt kunnen noemen als er de minste wrijving is.


Hoe meer wrijving het heeft, hoe inefficiënter het wordt. Als het geen wrijving heeft, zal het de ultieme machine zijn. Als je de wrijving minimaliseert, daalt de slijtage fenomenaal. Dus als de slijtage van dit lichaam fenomenaal naar beneden moet komen, is het eerste wat je moet doen is dat er geen wrijving is tussen de verschillende dimensies van wie we zijn.


Je hebt een fysieke dimensie, wat een geaccumuleerde dimensie is. Je hebt een psychologische dimensie, die ook grotendeels een geaccumuleerde dimensie is. Fysieke dimensie is puur verzameld uit dit leven. Psychologische dimensie die je in vele levens hebt verworven of verzameld. En er is een karmische dimensie, die een veel grotere opeenstapeling is en veel complexer. En er is energie, die van binnenuit wordt gegroeid, maar aan ons wordt gegeven door het levensproces, dat in ons gebeurt. En er zijn dimensies die puur kosmisch van aard zijn, die niet fysiek zijn.


Als we ervoor willen zorgen dat dit wezen of dit mechanisme, dat een combinatie is van al deze aspecten, niet in wrijving is; dan zijn er veel niveaus waarop we smeermiddel moeten aanbrengen.


Eén ding is de fundamentele wrijving, een zeer rudimentaire wrijving die mensen overal ervaren. Ze hebben het over stress.


Stress is een zeer rudimentair iets. Het is alsof je je motor probeert te laten draaien zonder smeerolie en je klaagt: 'Mijn auto gaat nergens heen.' Als je met je auto naar een monteur gaat en je zegt: "Ik heb een probleem", en hij ziet dat je hem zonder smering laat rijden, zal hij je op je hoofd slaan en zeggen: "Dwaas! Je bent niet geschikt voor het rijden."


Dit is gewoon zo. 'Ik ben gestrest' betekent dat je geest in een staat van wrijving verkeert, psychologische wrijving in jezelf. Dit is het meest fundamentele niveau van wrijving, maar er zijn andere, meer complexe niveaus van wrijving of diepere dimensies van wrijving in ons. Je karmische lichaam en je fysieke lichaam, als het niet past, zal er een ander soort wrijving zijn. Waarom zou dit gebeuren? Het kan zo gebeuren - je hebt een bepaald type karmisch lichaam, maar je hebt niet de juiste soort baarmoeder gevonden - dan zal je karmische lichaam in een staat van wrijving verkeren met je fysieke lichaam. Dat is geen kleinigheid om mee om te gaan. Dat scheelt een hoop handwerk. Dat is een zeer complexe frictie.


Anders past je energielichaam misschien niet in je fysieke lichaam. Er zijn bepaalde soorten mensen die daar doorheen gaan. Dit kan iets met cultuur te maken hebben. Dit kan iets te maken hebben met de algemene atmosfeer, misschien vervuilingsniveaus, misschien het land zelf, het soort geheugen dat het land met zich meedraagt. Er zitten verschillende aspecten aan.


Er kunnen andere soorten wrijvingen zijn, namelijk dat je psychologische structuur en je fysieke structuur niet goed samengaan. Op deze manier kan elk deel van jou, elke dimensie van wie je bent soepel lopen of met veel wrijving werken.


Het idee van Hata Yoga is om het systeem te kneden - niet alleen het fysieke lichaam - om het hele systeem zo te kneden dat al deze wrijvingen worden gladgestreken op zo'n manier dat er na een tijdje, als je hier zit, absoluut geen gevoel van wrijving in jezelf. Je hebt alleen de buitenkant om mee om te gaan. Niks anders. Alleen als het zo wordt, kun je met een fenomenaal gemak en vermogen omgaan met de buitenkant.


Surya Kriya is een fenomenaal proces in die richting om soepelheid in het systeem te brengen. Deze soepelheid van het systeem of dit goed geoliede gevoel in jezelf zal niet komen tenzij je synchroon loopt met het grootste systeem, dat het zonnestelsel is. Het grotere lichaam van wie je bent is het zonnestelsel.


Dit proces van Surya Kriya is bedoeld om de cycli van wie je bent te vergroten; op zo'n manier dat de cycli van je energiesysteem zodanig toenemen dat het precies hetzelfde wordt als de zonnecycli, die ongeveer twaalf jaar, drie maanden en enkele dagen nodig hebben om de cyclus te voltooien. Je systeem, je energiesysteem zou precies dezelfde tijd nodig hebben. Als je dezelfde tijd neemt, als je cycli absoluut synchroon lopen met de zon, dan zul je zien dat je systeem zonder enige vorm van wrijving zal werken. Met welke kleine afwijkingen je ook bent geboren, welke afwijkingen je tijdens je leven ook hebt opgelopen, ze worden allemaal gladgestreken. Om deze staat te brengen zijn er verschillende systemen. Surya Kriya is een krachtig proces in die richting.

Het is om in een bepaald segment van de cyclus te komen, zodat het zich in ons manifesteert voordat je wordt ingewijd. Het initiatieproces voor Surya Kriya zal heel eenvoudig zijn; het is een eenvoudig proces, want als je een bepaald niveau van geometrie in het systeem bereikt, dan heeft het alleen nog maar de nieuwe geometrie nodig die je hebt gemaakt. Als ik het over de nieuwe geometrie heb, moet je begrijpen dat van de honderdveertien chakra's die in het lichaam bestaan, als je er eenentwintig actief hebt, je een behoorlijk compleet leven kunt leiden. Fysiek, psychologisch, emotioneel kun je een behoorlijk compleet leven leiden. De initiatie is voornamelijk om energie in het systeem te stoppen, dat vers wordt geopend. Als je er eenentwintig volledig open hebt, kun je een vol leven leiden.


De meeste mensen hebben niet eens zoveel open. Als eenentwintig van hen volledig gebogen en actief en levendig zijn, zal men een zeer actief, dynamisch en volwaardig leven in zichzelf leiden.


Maar als meer van hen open worden door je systeem op de juiste manier af te stemmen, hetzij door algemene Hata Yoga of in het bijzonder door Surya Kriya, hebben ze zich misschien opengesteld, maar hebben ze zichzelf misschien niet geactiveerd, omdat de manier waarop ze zich openstellen misschien niet in een reeks staat. Ze kunnen zich op verschillende plaatsen openen en de rest van het systeem is misschien niet in staat om de energie door die punten te laten stromen.


Initiatie is dus om ervoor te zorgen dat de nieuwe mogelijkheden die je hebt gecreëerd door een bepaalde oefening niet te lang sluimerend blijven, want als het te lang sluimerend blijft, verlies je mogelijk de motivatie die nodig is om door te gaan met het proces. . Als je het kunt volhouden zonder enige resultaten of resultaten verwacht, hoewel er resultaten zullen zijn, maar zonder enige verwachting ga je door met de sadhana, je komt tot een bepaald niveau van openheid, dan kunnen we die centra van energie voorzien, die zijn geopend door jouw sadhana. Dat is de bedoeling van inwijding. In het fysieke begrip van dingen zal het een eenvoudig proces zijn, maar we kunnen het groots maken door veel lawaai te maken en meer te eten op die dag!Dit is het bijzondere verhaal van Henry die zonder enige kennis of ervaring zich in 2013 inschreef voor een Surya Kriya programma bij de Isha Foundation van Sadhguru.


” In 2013 gebeurde het dat ik mij inschreef voor een Surya Kriya programma zonder enige voorkennis van Sadhguru of Isha Foundation. Ik ben wat dat betreft een beetje gek. Wie schrijft zich nou in een yoga les zonder er iets vanaf te weten?

Ik was een paar minuten te laat voor de sessie en de leraar was daar niet blij mee. Het heeft drie jaar geduurd voor ik begreep waarom het belangrijk is op tijd te zijn voor de sessie. Isha Hatha Yoga oefeningen worden op een erg wetenschappelijke manier aangeleerd – stap voor stap; elke stap voortbordurend op de vorige. Als je een stap mist, gebeurt de volgende stap niet, en niet alleen dat, de hele klas moet dan op jou wachten tot je bij bent.

Toen ik begon met de oefening begon, gebeurde er iets vreemds met mij. Tijdens de derde ronde van Surya Kriya, werd mijn gedachte stil zonder enige intentie of moeite van mij,

Ik begon enorme hoeveelheid energie te ervaren in mijn lichaam en geest. Op het eind van een 14 uur durende wrede werkdag was ik nog zo fris en energiek als in de ochtend.

Mijn ademhalingspatroon veranderde. Mijn gezondheid verbeterde. Mijn commitment was niet wat het zou moeten zijn, maar nog steeds waren de voordelen van de oefening te sterk aanwezig om te negeren.


Ik heb sinds mijn jeugd al een heel stijf lichaam. Surya Kriya verwijderde alle problemen die ik had door die stijfheid; stijfheid in de onder en boven rug, stijve nek. Kwaliteit van slaap verbeterde.


Een gebied in mijn hersens werd geactiveerd, ik kreeg toegang tot het intuitive gedeelte. Ik wist dingen zonder erover te lezen. Ik kreeg zelfs nieuws tot me in real time, zonder het internet te openen of het nieuws aan te zetten op TV. Vraag me niet hoe dit kan. Ik weet niet hoe dat toen kwam, omdat ik ik niets afwist van Surya Kriya. Omdat ik niets afwist van Sadhguru of niets afwist van de voordelen van Surya Kriya? Je zult misschien denken dat ik gek ben, maar zo zat ik toen in elkaar.


Ik vond gewoon dat dit yoga programma zo anders eruit zag dan alle andere die ik had geprobeerd, dus probeerde ik een programma en daarna nog 1 en nog 1 en ik was in staat om in een paar maanden 99% van mijn gezondheidsproblemen te adresseren.

Hendrik David Thoreu – Solutions Architect, Financial Services Industry.

https://www.quora.com/What-is-your-experience-of-Isha-Surya-KriyaHet natuurlijk geweldig dat Surya Kriya deze gezondheidsvoordelen opleverde voor Henry, maar het kan veel dieper gaan dan dat. Het is ook een proces om het karmische rad waar je in zit te doorbreken.


Sadhguru zegt dat tegenwoordig de menselijke intelligentie op een zeer kreupele manier wordt gebruikt, waarbij het voortdurend in iemands geheugenbank duikt. Als je intelligentie alleen functioneert vanuit het geheugen dat je hebt verzameld, dan ben je slechts een prullenbak. Hetzelfde blijft gebeuren in vele permutaties en combinaties.


Een belangrijk aspect van een spiritueel proces is om je intelligentie uit de geheugenbank te houden. Waarom we zo vaak over karma spreken – karma is herinnering – om er buiten te zijn, is omdat zodra je je hand erin steekt, je leven cyclisch wordt. Zodra je leven cyclisch wordt, ga je gewoon in cirkels, wat betekent dat je nergens heen gaat. Het idee is om de cirkel te doorbreken. Als de cyclus moet worden doorbroken, moet je intelligentie vrij worden van het opgebouwde geheugen, anders worden de cycli niet doorbroken; kringlopen ontstaan. Hoe dieper je in deze herinnering duikt, de cycli worden steeds korter en leiden je langzaam naar krankzinnigheid.


Surya Kriya stelt je in staat om naar een ruimte in jezelf en om jezelf heen te gaan waar omstandigheden, het levensproces op geen enkele manier opdringerig of belemmerend zijn.


Surya kriya is fysiek aan de oppervlakte, maar heeft een bepaalde dimensie van een spiritueel proces, waarnaar we verwijzen als Surya Kriya. Wanneer de beoefening, geometrisch, op honderd procent correcte manier wordt gedaan, zal het een zeer krachtig proces worden naar fysiologische en psychologische gezondheid, evenals een geweldige spirituele mogelijkheid. Het zal een bepaalde hoeveelheid tijd en toepassing en constante correctie vergen om tot die staat van perfectie te komen. Alleen dan zal het de moeite waard zijn om iemand erin te initiëren, omdat het een krachtig proces is. Het moet worden gedaan met een bepaald niveau van bekwaamheid.


Videos ervaringen van Surya Kriya van mensen over de hele wereld

Surya Kriya lijkt op eerste gezicht veel op de bekende Zonnegroet, maar je moet weten dat de zonnegroet afkomstig is vanuit Surya Kriya! Zonnegroet is eigenlijk de versimpelde versie van Surya kriya, bepaalde krachtige elementen van Surya Kriya hebben meesters uit het verleden bewust weggehaald, zodat de oefening breder beschikbaar kon worden gesteld voor het grote publiek. Sadhguru heeft nu Surya Kriya opengesteld voor het brede publiek via Isha Hatha Yoga. Studenten die Surya Kriya willen overbrengen, ondergaan een rigorieus, 6 maanden durend leerproces op de ashram van Sadhguru, zodat Surya Kriya veilig en in volle potentie kan worden overgebracht. Laten we eens kijken wat Sadhguru zegt over de verschillen tussen Surya Kriya en Surya Namaskar.Surya Kriya tegen Surya Namaskar
Sadhguru: “Surya Kriya verschilt van Surya Namaskar doordat de oorspronkelijke praktijk of de echte praktijk Surya Kriya is. Het is een manier om jezelf af te stemmen op de zon en het is een veel verfijnder proces dat enorme aandacht vereist in termen van de geometrie van het lichaam. Surya Namaskar is een plattelandsneef van Surya Kriya. Er is ook een ander proces genaamd Surya Shakti, dat een verre verwant is. Als je dit systeem alleen als fysieke oefening wilt gebruiken om spieren op te bouwen, om fysiek sterk te worden, doe je Surya Shakti. Als je spieren wilt opbouwen, fysiek fit wilt zijn, aerobe oefeningen wilt doen waarbij je hart sterk wordt en je er ook een spiritueel element in wilt hebben, dan doe je Surya Namaskar. Als je een sterk spiritueel proces wilt in het fysieke proces dat je doet, dan doe je Surya Kriya.
Als we Surya zeggen, hebben we het over de zon, de fundamentele krachtpatser van deze planeet. Alles op deze planeet wordt aangedreven door zonne-energie - al het leven op deze planeet wordt aangedreven door zonne-energie, inclusief jijzelf. De zonnecycli duren twaalf en een kwart tot twaalf en een half jaar. Het is een onderdeel van uw welzijn om op deze fietsen te kunnen rijden. Je kunt op deze fietsen rijden of je kunt erdoor verpletterd worden.
De zon, de planeet en de maan spelen een belangrijke rol bij het maken van het menselijk lichaam. Surya Kriya is een manier om de zonnecyclus te gebruiken, zodat je je fysieke lichaam naar een cyclus van twaalf en een kwart tot twaalf en een half jaar brengt. Als je je leven nauwkeurig observeert, zul je zien dat er in bepaalde perioden, bijvoorbeeld vanaf het begin van de puberteit, een zeker gevoel van herhaling is in de situaties waarmee je wordt geconfronteerd. De psychologische ervaringen die je hebt, de emotionele situaties die je ervaart zijn cyclisch. Iemand kan een cyclus van twaalf jaar doorlopen; een ander kan een cyclus van zes jaar of drie jaar, achttien maanden, negen maanden of een cyclus van zes maanden doorlopen. Als het ergens onder een cyclus van drie maanden komt, betekent dit dat men psychologisch in een toestand verkeert waarin men beslist medische behandeling nodig heeft.
Van absolute gezondheid en evenwicht tot volledige achteruitgang kan men opmerken, afhankelijk van de lengte van de cyclus die zich in zichzelf afspeelt. Vrouwen zijn iets meer synchroon met de maan. Als gevolg hiervan merken ze de zonnecyclus misschien niet zo vaak op, omdat ze de maancyclus veel meer opmerken. Aan de oppervlakte speelt voor een vrouw de maancyclus een veel belangrijkere rol dan het zonnestelsel. Maar de fundamentele aard van het menselijk lichaam is in wezen synchroon met de zonnecycli. Surya Kriya stelt je dus in staat om naar een ruimte in jezelf en om jezelf heen te gaan waar omstandigheden het levensproces op geen enkele manier binnendringen of belemmeren.
Na vier maanden nauwgezet hun beoefening te hebben gecorrigeerd, beginnen deze brahmachari's, die acht tot tien of vijftien jaar lang elke dag sadhana hebben gedaan, nu te begrijpen wat er nodig is om de geometrie van het lichaam goed te krijgen. Al vijftien jaar doen ze Surya Namaskar en ze geloven dat ze het goed doen. Ze doen het over het algemeen goed, maar de geometrie van het lichaam goed krijgen is niet eenvoudig. Als je dat goed doet, kan het de hele kosmos downloaden. Er is veel werk voor nodig – aanpassen en opnieuw aanpassen, om op een punt te komen dat het gewoon perfect is. Als we op dat punt komen, steken we het in brand, wat initiatie wordt genoemd. We kunnen het proces in brand steken en het zal een fenomenale praktijk worden om fysiologisch en psychologisch welzijn op één niveau te brengen en een krachtig systeem te worden om de cycli van de zon te berijden”
Dit is het intrigerende verhaal van Malika die de Zonnegroet kende en naar een Surya Kriya les ging
De cursus werd gegeven in twee sessies van 3 uur. Voor de eerste sessie bracht ik 30 minuten door in meditatie in mijn kamer en ik had de meest eigenaardige ervaring waarbij ik een vreemd gevoel in de ruimte tussen mijn ogen kon voelen. Ik had dit nog nooit eerder meegemaakt, hoewel ik er altijd naar verlangd had! Elke dag zit ik in meditatie en concentreer me op deze plek en wens iets te voelen. Soms vond ik het moeilijk om me zelfs maar mijn "derde oog" voor te stellen, ik had gewoon het gevoel dat er niets was. Uiteindelijk stopte ik er gewoon mee om erover na te denken.
Maar toen gebeurde het! De enige manier om de sensatie te beschrijven was alsof er een vinger tegenaan werd gedrukt, langzaam pulserend. Ik zat met het gevoel, onzeker over wat het voor mij betekent, maar ik sta open en ik ben er klaar voor.
De cursus zelf was onbeschrijfelijk. Het is iets wat je zelf moet ervaren. Zoals ik al eerder heb gezegd, is je spirituele ontwaken een persoonlijke en persoonlijke ervaring – je kunt naar anderen luisteren over hun ervaringen, maar uiteindelijk moet je die van jezelf hebben.
Pranam,
Malavika

https://hellomalavika.com/2015/09/28/my-journey-to-surya-kriya-the-sunshine-of-my-soul/


Als afsluiter deel ik graag 10 redenen met jou waarom je Surya Kriya zou moeten leren…


1. Ooit het gevoel gehad dat momenten van helderheid steeds verder weg lijken? Ergens tussen opstaan, door de ochtendspits naar je werk gaan, vergaderen, deadlines halen, op tijd de trein halen en kiezen wat je wilt gaan eten vanavond, heb je wel genoeg tijd voor jezelf? Deze yoga oefening zal dat gat in je dagelijkse leven opvullen.

2. Heb je vaak het gevoel dat je liever op vakantie bent dan waar je nu bent? Een vriend van mij vertelde mij eens ‘’ Deze oefening kan je echt het gevoel geven dat je een vakantie neem en het wordt elke dag steeds beter.


3. Heb je geprobeerd te mediteren, maar op een gegeven moment gaan je benen zeer doen? Zou je willen dat je lichaam niet in de weg zat wanneer jij bezig bent met je innerlijke avontuur. Surya Kriya is ontworpen om de effecten van meditatie te versterken en houd je alert, wakker en levendig.

4. Wordt jij snel ziek? Halen hoest en verkoudheid je naar beneden? Deze en andere zaken komen voort uit een zwakke constitutie en kunnen verleden tijd zijn zodra je Surya Kriya probeert.

5. Weleens het gevoel dat het leven iets te veel een sleur is geworden? Herken je de herhalende patronen in jouw lichaam en geest die jou door dit leven naar de dood brengen? Een redden hiervoor is dat we grotendeels niet in overeenstemming zijn met het grotere zonnestelsel waarin we leven en synchronisatie hierin aanbrengen is een van de fundanentele doelen van Surya Kriya.

6. Men zegt dat Krishna zelf een bepaalde vorm van Surya Kriya dagelijks deed op het slagveld tijdens het epische gevecht in de Mahabhrat. Krishna was een yogi die in zijn tijd (en onze tijd) niet minder dan een god was. Als de goden deze oefening doen, dan zal het ook zeker iets voor jou zijn.

7. Vergeet de goden, zelfs voor een leek, was Surya Kriya van oudsher niet beschikbaar en werd er jaren van spirituele discipline van iemand verlangd voordat deze oefening werd aangeleerd. Is het niet fantastisch dat het nu hier in Nederland beschikbaar voor je is?

8. Tijd, tijd, tijd..wie heeft het? Wel, het duurt slechts 20 minuten oer dag om Surya Kriya voor jou te laten werken. Dat gezegd hebbende, om deze 20 minutende durende oefeningen effectief te leren, wordt er van jou 6 uur commitment verwacht om het aan te leren, maar dat is investering van 1 weekend en het zal enorm rendement voor je opleveren.


9. Op veel manieren is de wervelkolom het belangrijkste deel van het lichaam en de houdingen die we aannemen, hebben grote invloed op ons welzijn. De yoga wetenschap heeft altijd het belang van de wervelkolom in de menselijke groei, benadrukt. In termen van positieve effecten op de wervelkolom en ook de hersens, zijn er weinig oefeningen die zoveel impact daarop hebben als Surya Kriya.

10. En als laatst. Van alle yoga oefeningen die zich richten op uitlijnen met de zon, is Surya Kriya de originele oefening. Surya Namaskar, de zonnegroet en andere variaties komen voort uit Surya Kriya. Hier is du seen kans om het fundamentele process te leren die veel meer is dan houdingen en ademhalingen, maar een verkenning van de geometrie van het lichaam en zijn verbinding met het zonnenstelsel.
Ben je nieuwgierig geworden naar Surya kriya en wil je zelf ervaren waarom dit wereldwijd Isha Hatha Yoga’s snelst groeiende en populairste oefening is?


Boek een call met mij en wie weet zie ik jou in 1 van onze krachtige Surya Kriya waarin jij 3 sessies deze kriya krijgt aangeleerd.


Nog even kort SURYA KRIYA

Surya Kriya is dus een potente, eeuwenoude yoga praktijk, ontworpen al seen holistisch process voor gezondheid, wellness en complete innerlijk welzijn. Het is de originele oefening vanwaar de beroemde Surya Namaskar (de zonnegroet) vandaan komt.

Van oudsher alleen beschikbaar voor een select aantal yogi’’s wordt Surya Kriya nu aangebiden door Isha Hatha Yoga (opgericht door Sadhguru) als een uitvoerige spirituele oefening die ideaal past bij de snelle gang van het moderne leven.


Ik geef al jaren Surya Kriya en ken inmiddels alle ins en out om jou op die manier Surya Kriya aan te leren dat jij er het meeste voordeel uit haalt.


Een Isha Yoga programma bij Philips

Hier sta ik voor een paar honderd mensen op de eerste Internationale Yoga in Den haag. Spannend !

Zoals gezegd Surya Kriya omvat verschillende aspecten die iemands leven kan verrijken:


- Ontwikkelt helderheid en focus in het denken

- Geeft een boost aan kracht en vitaliteit.

- Brengt hormoon niveaus in het lichaam in balans

- Geneest zwak gestel.

- Bereid voor op diepe staten van meditatieDit is echt een unieke en authentieke hatha yoga oefening omdat het aspecten van yoga omvat die bekend staan als Kriya (innerlijk energie proces) Dit geeft dit proces een spirituele diepte in tegenstelling tot andere hatha oefeningen. Dit betekent dat behalve de directe voordelen die je ervaart, je er veel meer mee kunt als je dat zou willen.


Regelmatige oefening van Surya Kriya biedt de mogelijkheid om echt je leven te transformeren en helpt jou het leven moeiteloos door te gaan. Dit is allemaal mogelijk door de manier waarop Surya Kriya op iemands systeem invloed heeft door de solar plexus te activeren door de zonne energie (Samat Prana) binnen in het systeem te verhogen en door een krachtige verbinding te maken met de zonnewendes.


Het balanceert ook iemands linker en rechter energie kanalen wat leidt tot stabiliteit van het lichaam en stilheid van de geest. Het is deze sterke basis wat iemand toe zal staan om hogere dimensies van het leven te verkennen.


Dit is een oefening die je gewoon thuis kunt doen en je zult alle stappen volledig leren en daarna is er tevens nazorg beschikbaar voor bv. vragen of correcties van de houdingen. Het is oefening die je eenvoudig in jouw dagelijkse routine kunt passen maar een minimum van 30 minuten is wel nodig.


Ik werk op invite only, door eerst een online call te doen met jou, want ik wil er zeker van zijn dat jij commited bent om de practice te leren, anders is het zonde van mij en jouw tijd. Boek hier jouw call.


Verder over mij.


Met meer dan 10 jaar ervaring van zelf Isha Yoga beoefenen en steeds dieper de wijsheid van Sadhguru (stichter van Isha Hatha te ervaren, kunnen wij een diepgaande ervaring van yoga aanbieden en jou ondersteunen in aanraking te komen met wat er is voorbij de lichamelijke houdingen van yoga is.

Wij zijn met name gespecialiseerd in Surya Kriya, Angamardhana en bieden speciale programma’’s aan voor bijvoorbeeld reintegratie, behandelingsmodules voor diabetes, allergieen en overgewicht en een compleet programma speciaal voor kinderen.


Sadhguru : zegt dat het idee van yoga is dat je lichaam een ​​mogelijkheid wordt, geen barrière. Als dat moet gebeuren, zou alles in jouw systeem moeten werken met de minste weerstand, met de minste wrijving. Zelfs met ons begrip van mechanische wetenschappen weten we dat we een machine alleen echt efficiënt kunnen noemen als er de minste wrijving is. .


Wat is Isha Hatha Yoga?


Isha betekent dat wat fundamenteel is, dat wat de basis is. Isha Hatha Yoga is een manier om in contact te komen met dat wat de basis is van jouw leven. Isha Hatha Yoga is een klassieke vorm van yoga die de puurheid van deze eeuwenoude kennis van het menselijke systeem heeft weten te bewaren.


Isha Hatha Yoga geeft geen eigen draai aan yoga en gaat uit van de diepe kennis van deze eeuwenoude wetenschap zoals het is ontwikkeld door de grote yogi’’s uit deze traditie.


Isha Hatha Yoga komt voort de ervaring en kennis van ware levende meester, Sadhguru. Sadhguru heeft de Isha Hatha School opgezet als onderdeel van zijn missie om yoga in alle puurheid te behouden. Elke leraar gaat door een minimum van 1750 trainingsuren om er zeker van te zijn dat de traditie en de kracht van de oefeningen bewaard blijft.


Mijn klassenfoto met Sadhguru :)

Wij bieden weekend workshops, retreats, behandel modules en special programma en kunnen een gestructureerd programma voor een person opstellen.


Voor meer informatie over deelname aan een workshop, programma of retreat, boek een call in of als je alleen een vraag hebt, mail deze naar info@mahadevi.eu


Sadhguru is een yogi, mysticus en oprichter van Isha Foundation, een non-profit organisatie gewijd aan het aanpakken van alle aspecten van het menselijk welzijn door middel van krachtige yogaprogramma's en sociale en milieu-initiatieven.'


Bron:

https://isha.sadhguru.org/us/en/wisdom/sadhguru-spot/surya-kriya-benefits

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page