top of page

za 28 okt

|

Zutphen

Yogasanasas

Yogasanas zijn een manier om je systeem af te stemmen op de rest van je bestaan, waardoor je op natuurlijke wijze meer bewustzijn, gezondheid, vreugde, plezier en vooral balans in je leven krijgt. En zo steeds vrijer en vrijer te worden, houding na houding, en kunnen leven zoals men wenst.

Yogasanasas
Yogasanasas

Tijd en locatie

28 okt 2023, 09:00 – 29 okt 2023, 13:30

Zutphen, Zweedsestraat 1, 7202 CK Zutphen, Nederland

Over het evenement

Wat zijn Yogasanas? 

Het woord asana betekent letterlijk houding. Van de talloze houdingen die je met je lichaam kunt aannemen, zijn er 84 geïdentificeerd als Yogsasana's, waarmee je je lichaam en geest in de hoogste vormen van welzijn kan brengen.

Yogasana's zijn geen fitnessoefeningen, maar zeer fijne processen om je energieën in harmonieuze richtingen te sturen. In deze cursus bieden we je traditionele Hatha Yoga aan in een set van 36 krachtige houdingen, of Yogasanas, waarmee je je hele systeem houding voor houding kunt trainen om hogere energieniveaus te behouden.

 Voordelen Yogasanas 

  • Stabiliseert het lichaam, de geest en het energiesysteem
  • Geeft meer balans, vreugde en gezondheid
  • Verlichting van chronische gezondheidsproblemen
  • Vertraging van het verouderingsproces
  • Evolueert het lichaam en de geest naar een hogere mogelijkheid

Wat kun je verwachten? Voorbereiding 

Voordat we Yogasanas gaan beoefenen, is het belangrijk dat we het lichaam goed voorbereiden. We zullen hiervoor een reeks stappen leren. Deze voorbereidingsstappen helpen om de ledematen los te maken en de basis van onze wervelkolom te activeren. Ze kunnen ook onze energiekanalen in balans brengen en het stofwisselingsniveau verhogen.

Dagelijkse oefening van deze voorbereidingsstappen verbetert ook je flexibiliteit en innerlijke balans.

Yogasanas - 36 houdingen

Yogasanas bestaan uit 36 houdingen. Deze houdingen houdt je voor een bepaalde duur vast.

Geleidelijk aan, terwijl je de oefening doet, wordt je lichaam stabieler en wordt je ademhaling veel dieper waardoor je in staat bent de houdingen langer vast te houden.

De hele beoefening brengt een zekere diepe ervaring van meditatie en een zekere rust van de geest met zich mee. Dit merk je duidelijk al na een paar dagen oefenen.

 Programma details Ticket €250,- Inclusief:

  • 2 dagen, 3 sessies van 3 uur per sessie om Yogasanas te leren. 
  • Een oefening voor het leven. 
  • Onbeperkte ondersteuning voor elke Yogasana gerelateerde vraag (e-mail, bel en WhatsApp).​

Deelname aan beide dagen is verplicht. Correctie sessies zijn door ons altijd beschikbaar en worden ingepland in de agenda voor continue beoefening.Yogasanas worden met grote precisie en zorg aangeleerd. De deelnemers krijgen een diepgaande kennis over de oefening en zijn na het programma in staat om Yogasanas zelfstandig thuis te beoefenen. Je bent dan ook bereid om na de workshop regelmatig thuis te oefenen. Oefenintensiteit: Medium/Hoog Maagconditie: Een lege maag voor het programma is een vereiste Oefentijd: +/- 60 minuten Geschikte leeftijd: 12 jaar + Contra-indicaties: zwangeren, mensen met actieve hernia, iedereen die in de afgelopen 6 maanden een grote operatie heeft ondergaan en iedereen die in de afgelopen 6 weken een laparoscopische operatie of een ernstig spierletsel heeft gehad. Ervaring: Eerdere ervaring met yoga is niet vereist 

LOCATIE Zweedsestraat 1, Zutphen - onze vaste plek ingericht volgens

de standaarden van Isha Hatha Yoga.

Beperkte ruimte. Maximaal 8 deelnemers. Om ervoor te

zorgen dat je maximale aandacht krijgt.

Tickets hier 

Deel dit evenement

bottom of page